2017. május 17., szerda

Rántott sajt recept

rántott sajt recept

Hozzávalók:

  • trapista sajt
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • burgonya vagy rizs köretnek
  • majonéz
  • tejföl
  • vegeta
Elkészítés:

A sajtot kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A tojást és a lisztet jól összekeverjük, pici vegetával ízesítjük. Ha nagyon sűrű a massza akkor keverünk bele egy kis vizet. A zsemlemorzsát kitesszük egy tányérra. A sajtot először a tojásos-lisztes masszába forgatjuk, majd a zsemlemorzsába és ezt még egyszer megismételjük. Tehát a sajtot duplán panírozzuk be. 
Az olajat jól felforrósítjuk és kisütjük benne a sajtokat. A sajt nagyon rövid idő alatt megsül. Amikor a panír elkezd felpúposodni már vehetjük is ki az olajból.
Köretnek sült krumplit vagy rizst tálalunk hozzá és majonézes tejfölt. Én szoktam áfonyalekvárral is enni.